Het MSD van vandaag werkt mee aan een gezonde wereld. Met onze innovatieve geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën en diensten voor arts en patiënt bieden we behandelingen voor een betere gezondheid van mens en dier. Geneesmiddelen die het verschil kunnen maken tussen ziek op bed liggen of de gewone, dagelijkse dingen kunnen doen. En soms zelfs tussen leven en dood.

MSD is één van de grootste en meest diverse farmaceutische bedrijven in Nederland, met vestigingen in Haarlem, Oss en MSD Animal Health in Boxmeer (diergeneesmiddelen). De Nederlandse vestiging is ook een van de grootste onderdelen van moederbedrijf Merck & Co. Inc., dat in de Verenigde Staten is gevestigd.

Bij MSD in Nederland werken ongeveer 4000 medewerkers in zeer uiteenlopende functies. Als één van de weinige internationale farmaceutische bedrijven hebben wij meerdere grote hightechproductielocaties en onderdelen die zich richten op verkoop en medische ondersteuning van onze geneesmiddelen voor mens en dier op de Nederlandse markt. Alle geneesmiddelen van MSD zijn uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar.

Onze aandachtsgebieden

Onze belangrijkste aandachtsgebieden zijn hart- en vaatziekten, diabetes en ontstekingsziekten zoals reuma, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (darmontstekingen). We richten ons ook op de behandeling van HIV, hepatitis C, luchtwegaandoeningen, vruchtbaarheidsbehandelingen en anticonceptie. Naast medicijnen voor mensen, ontwikkelen, produceren en verkopen we ook uiteenlopende diergeneesmiddelen. Meer hierover kun je lezen onder het item Geneesmiddelen

Een nieuw wereldwijd bedrijf

MSD, Schering-Plough, Organon en Intervet

Het huidige internationale Merck/MSD is ontstaan in 2009, na de fusie van MSD en Schering-Plough. In 2007 werd Organon BioSciences, dat bestond uit de bedrijven Organon, Intervet en Nobilon, overgenomen door Schering-Plough. Door de fusie met MSD werd het voormalige Organon dus ook onderdeel van het huidige MSD.

De fusie tussen de bedrijven heeft geleid tot een sterker en meer divers bedrijf. De pijplijn, ons onderzoekstraject met mogelijke nieuwe geneesmiddelen, is daarmee veel sterker geworden, zodat we uiteindelijk meer mensen kunnen helpen gezonder te worden.

Historisch gezien hebben de bedrijven ook veel gemeen. Onze wetenschappelijke basis bijvoorbeeld. Maar ook de passie om wereldwijd de gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren.